Udendørs

Haarby ligger omgivet af fjord, skove og engdrag. Åen løber gennem byen, og en gåtur ad Kærlighedstien, som løber langs den fra Algade til forbi Mølledammene, kan give den vandrende et glimt af isfuglens blåblinkende flugt over vandspejlet eller af vandstæren, som knækniksende hilser fra en sten i vandkanten.

I åen kan man se havørred, når denne går op for at gyde, ja, på de strøg, som blev lavet for nogle år siden, kan man være heldig at se legen, når havørredhannerne kurtiserer hunnerne i de lavvandede, grusklædte luner.

Der er cykelruter, som vil føre dig rundt i byen og langt ud i dens nabosogne, og måske er du heldig at se havørnen på dens vej til eller fra ynglepladsen syd for byen. Der er en afmærket Hjertesti for den, der ønsker at opleve byens nære natur til fods; en motionssti udfordrer den lidt mere krævende vandrer.

I Trunderupskoven kan du nyde et mere kupere landskab, spise din medbragte mad i madpakkehuset eller tilberede den på en af bålpladserne. Du kan overnatte i et af de opsatte sheltere eller lade din hund løbe frit i hundeskoven.

Kører du ud ad Linien kommer du til det store, nyanlagte vådområde, hvor Haarby Å er blevet bragt tilbage til sine slyngninger til gavn for fugle og dyreliv, og vil du opleve landskabets storhed nærmere, er der uanede muligheder for at vandre eller cykle rundt i det ad de mange småveje og stier, der krydser sig gennem sognet.

Tag på tur til: 

  • Løgismose Strand Camping
  • Stranden ved Feddet
  • Vores fritidshavn på Nabben
  • Damsbo Strand og Skov
  • De skønne motionsstier
  • De arkæologiske fund i Sarup
  • Legepladsen med dit barn

”Fritidsområdet i Løgismose eller Damsbo Strand er dejlige steder for familier med småbørn. Her kan man slappe af, spise sin medbragte mad og tage en dukkert i det dejlige vand eller blot gå en tur i skoven” – Katrine og Nicolaj, opvokset og er bosiddende i Haarby