Nye klimavenlige lejeboliger på vej i Haarby

I foråret 2021 tog FAB det første spadestik for byggeriet af 26 familieboliger med tilhørende fælleshus ved Haarby Lund, Syrenvej i Haarby. Mandag d. 8. marts underskrev FAB en aftale med TMRB A/S, der er valgt som hovedentreprenør på byggeprojektet. Går alt efter planen, vil de nybyggede boliger være indflytningsklar medio 2022.
Bæredygtighed og materialevalg
FAB har generelt meget fokus på miljø, bæredygtighed og energirigtige tiltag, og alle materialer i byggeriet i Haarby Lund er derfor valgt ud fra et bæredygtigt perspektiv, hvilket også er med til at sikre et sundt indeklima i boligerne.
Den lille klynge af huse i Haarby Lund er derfor tro mod FABs strategi og vision om at bygge grønne og bæredygtige boliger med attraktive udearealer, der kan medvirke og inspirere til en sund livsstil.
Træ er en naturlig og vedvarende ressource, og kræver et minimum af energi at producere. Træ absorberer og lagre CO2, så byggeriets påvirkning på miljøet nedsættes kraftigt ved brug af træ som byggemateriale.
Derfor opføres de bærende konstruktioner som lette trækonstruktioner, ligesom boligernes facade-beklædninger udføres i træ.
Omkring bebyggelsen bliver friarealer tilplantet med en vildteng-blanding med mange forskellige blomsterfrø, der tilgodeser vilde bier og sommerfugle samt fremmer biodiversiteten.
Med det særlige fokus på miljø, bæredygtighed og energirigtige tiltag, udfører FAB projektet i henhold til bæredygtighedsordningen DGNB, hvor målet er at opnå et DGNB-guld certifikat. Det betyder i praksis, at alle anvendte materialer er nøje udvalgt ift., hvor meget de belaster miljøet.

Kilde: FAB.dk