Byfornyelse

Projekt Byfornyelse

butik
Som mange andre byer på Fyn, eller i hele Danmark, srger Haarby mulighederne for byfornyelse. Håbet med en innovativ renovation er, at skabe et moderne centrum, der ligger ramme for nye oplevelser – både for beboere og turister. Via dette skulle man skabe omgivelser, der får folk til, at stoppe op, nyde omgivelserne og se de mange muligheder Haarby besidder.

Den røde tråd, der skal gå gennem centrum, er ordet “Liv”, som skal vise det liv der gemmer sig i byen.

 

 

Startskuddet til byfornyelse af hovedgaden i Haarby, skete med PROJEKT 48 TIMER som foregik d. 26-27-28 september 2013.

Projekt 48 timer var med til, intet mindre end, at skrive “Danmarkshistorie” pga. det enestående samarbejde mellem Erhvervsakademiet Lillebælt, Peter Lassen (Montana), Haarby Handelsforening, Udvikling Fyn, Assens Kommune og  Haarby Lokalråd. Alle de forskellige parter er med til, at bidrage med idéer til forandringer og projekter til Haarby.

 

Projekt 48 timer

byfornyelse
Projekt 48 timer var et projekt, hvor de studerende fra Erhvers Akademiet Lillebælt arbejdede med udvikling af hovedgaden i 48 Timer. 70 studerende og lærere var sammen med  de lokale ildsjæle og eksperter udefra med til at, udvikle byens hovedgade i nye retninger.

 

De mange studerende og lærere var fra følgende uddannelser:

–      Events, oplevelser og turisme

–      Salg, marketing og forretningsudvikling

–      Multimedie og IT

–      Finans og økonomi

–      Produktion, teknologi og logistik

–      Byggeri og energi

-      Fødevarer, ernæring og proces

Meget forskellige uddannelser, men fælles for alle var opgaven, der lå foran dem, at forme et projekt, der ville fremme Haarby indenfor fire hovedemner.

De fire hovedemner til 48 timer var:

– Turisme

– Algade

– Haarby og land, vandet og naturen

– Algade som udstillingsvindue

 

Med disse ideer i tasken, blev Haarby klar til, at tackle de mange udfordringer, der kommer med innovationstænkning – men så længe de har lysten, har 48 timer løsningen.